Nieuws

Lees verder voor actuele berichten ook in de Weekbrug.

De Weekbrug is het wekelijkse mededelingenblad van de Hartebrugkerk.


29 september 2017

Filmavond in de Romanuszaal aan de Lange Mare 79

op vrijdag 29 september om 19.00 uur

We starten met een serie films over roeping.
Dit keer is dat de film La Vita è bella. De film geeft een beeld van ouderschap tot het uiterste toe.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Italiaanse man met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om het kind het vooruitzicht van een zekere dood te besparen, stelt hij de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.

Bij een drankje en een hapje bespreken we de film na onder leiding van onze pastoraal werker Marlène Falke.
Ook u bent van harte uitgenodigd! Deelname is geheel gratis.
Meld u van te voren even aan bij het secretariaat: hartebrugkerk@kpnmail.nl of
arendse.corry@hetnet.nl

 


15 september 2017

Bereikbaarheid van de Hartebrugkerk

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Haarlemmerstraat en Lange Mare.
Bij de plannen voor de herinrichting is er met enige regelmaat overleg geweest tussen de gemeente Leiden en het bestuur van onze parochie.
De Hartebrugkerk komt volledig in een voetgangersgebied te liggen en kan slechts per auto bereikt worden met een speciale ontheffing. Zo is er op zon- en feestdagen een ontheffing voor de dienstdoende priester, voor auto's bij een huwelijk en begrafenis en voor degenen die met een mindervalidenkaart op het dashboard bezoekers bij de kerk willen afzetten. Er zal helaas ook geen ontheffing meer worden verleend voor het parkeren in de Haarlemmerstraat met Kerstmis tijdens de nachtmis.
Bezoekers van onze kerk die per auto komen, kunnen op zondag tot 13.00 uur gratis parkeren in de binnenstad op plaatsen voor kort betaald parkeren. Dit geldt ook op maandag t/m zaterdag vanaf 21.00 uur. Gelukkig kunnen velen op de fiets komen en het openbaar vervoer biedt ook voldoende mogelijkheden om vanaf korte afstand de kerk te bereiken.
Wij hopen dat na alle ongemakken de nieuwe inrichting van de Haarlemmerstraat zal bijdragen aan de mooie uitstraling van ons kerkgebouw!