Nieuws

Parkeren met KerstmisGratis parkeren met Kerstmis

 Jaren achtereen hebben bezoekers van de Hartebrugkerk gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om in de kerstnacht de auto te parkeren in de Haarlemmerstraat.

Na de herinrichting en nieuwe bestrating van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare is, ondanks intensieve pogingen van onze kant, deze mogelijkheid komen te vervallen.

De betrokken wethouder van de Gemeente Leiden heeft begrip voor ons probleem getoond en is met de directeur van Stadsparkeerplan Leiden tot de volgende overeenkomst gekomen:

  • Op kerstavond en beide kerstdagen kan er door bezoekers van de Hartebrugkerk gratis geparkeerd worden op parkeerterrein Haagweg. Bezoekers worden gratis met busjes naar de kerk vervoerd. De nachtmis begint bij ons om 21.30 uur. De mis op 1e kerstdag om 11.15 uur.
  • Bij aankomst op het parkeerterrein moet er wel een ticket uit het meldingsapparaat gehaald worden anders gaat de slagboom niet open.
  • Vervolgens worden in de kerk uitrij-kaarten uitgedeeld, zodat men zonder kosten het parkeerterrein kan verlaten.
  • Voor personen die slecht ter been zijn en niet over vervoer beschikken wordt de mogelijkheid open gehouden om hen van huis op te halen en weer terug te brengen.

 We zijn zowel de Gemeente Leiden als het Stadsparkeerplan zeer erkentelijk voor de geboden service!  Heel veel dank!